Werkwijze voor opdrachtgevers

We zoeken breed. We maken gebruik van bronnen en ingangen via ons netwerk. Uiteraard werken wij met onze eigen database van kandidaten en maken wij gebruik van de online mogelijkheden. 

Tevens werken wij samen met gerenommeerde partijen als headhunters, werving & selectie bureaus, communities/vakgroepen van financieel specialisten, interim- en detachering bureaus. Daardoor kunnen wij voor u het maximale potentieel uit de markt halen.

Wij willen opdrachtgevers het beste resultaat leveren, namelijk een succespercentage van 90%+.

In samenspraak met de opdrachtgever wordt de inhoud van de opdracht vastgesteld. De inventarisatie van de vereiste functiekenmerken wordt vastgelegd in een functieprofiel. Dit functieprofiel zal als basis dienen voor de gehele vervolgprocedure.

Kandidaten worden uit een actueel en omvangrijk kandidatenbestand en netwerk geselecteerd. Na deze selectie worden kandidaten benaderd voor interesse en beschikbaarheid. De kandidaat kan vervolgens reageren waarna het CV aan de opdrachtgever wordt voorgelegd. Opdrachtgever en kandidaat kunnen vervolgens afspreken voor het vervolg van de procedure. De consultant van Iquire begeleidt dit proces en zal in het geval van een succesvolle match de afrondende en contractuele zaken doen.
 

Begeleiding

Tijdens de uitvoering van een interim opdracht en bij werving & selectie opdrachten tijdens de eerste 6 maanden van het dienstverband, is er regelmatig contact (minimaal 1 maal per maand) tussen de opdrachtgever, de geplaatste kandidaat en de consultant. Tijdens dit contact zullen we afstemmen of het functioneren, voldoet aan de verwachtingen van beide partijen. Daar waar nodig zullen wij trachten bij te sturen teneinde te bereiken dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat tevreden zijn over de onderlinge samenwerking.